Al treilea turneu de sah open“Colosseum”-vineri 1 august , ora 22,00

Al treilea turneu de sah open “Colosseum”-vineri 1 august, ora 22,00

Al treilea turneu de sah  open ” Colosseum “, va fi organizat in seara de vineri 01 august la ora 22,00 in camera Prosah de pe www.playchess.com

Am primit acordul cu Christiansen ,  printr-un parteneriat menit sa promoveze sahul, de a organiza turnee de sah in camera Prosah, pana cand chessbase va aproba o noua camera separata. Dupa cate am inteles, este foarte greu sa iti aprobe camera pe playchess, asa ca am convenit ca sa organizez turnee in camera Prosah.

Intrati pe www.iulianceausescu.wordpress.com pentru amanunte si inscrierea la turneu.

Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi articolul în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare. Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie. După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi şi voi câteva partide ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.

Inscrierea

Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Nu trebuie să vă lăsaţi numele, însă este necesară introducerea unei adrese de email validă (este singura cale de corespondenţă).

Desfasurarea competiţiei?

Se vor juca 9 runde în sistem elveţian (absolut toţi jucătorii vor juca 9 partide, indiferent de câte puncte realizează fiecare). Ritmul de joc va fi de 5 minute de fiecare jucător.

Având în vedere că avem de a face cu un concurs online, în cazul în care întârziaţi şi pierdeţi , o runda sau mai multe, puteţi începe concursul din runda următoare .

Când are loc concursul?

Concursul se dispută pe 01 august începând cu ora 22:00.

Care este programul competiţiei?

  • ora 21:45 – 22:00 – Înregistrarea participanţilor (trebuie să vă prezentaţi în sala de joc, pentru ca eu să vă introduc în turneu)
  • ora 22:00 – 23:40 – desfăşurarea concursului
  • ora 24:00 – afişarea clasamentului şi a partidelor pe site

Multă baftă!

Pentru acest lucru vom folosi o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem funcţionabilă în acelaşi timp, Playchess.

Aici îşi dau întâlnire cei mai puternici jucători din lume şi nu numai. În fiecare moment găsiţi pe server peste 10.000 de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă.

Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici softul playchess gratuit fie să aveţi programul de jucat şah Fritz.

Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului.

Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

  • Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz
  • Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru
  • Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă.
  • Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o

Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede.

Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt:

  • Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.
  • Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor. Într-una din aceste „private” vor fi organizate şi turneele
  • Broadcasts … aici vedeţi LIVE cele mai tari turnee din lume

Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal” Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate.

De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa.

Utilizarea serverului este gratuită şi din câte ştiu eu nimănui nu i se şterge contul aiurea. Apropos, serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul.

Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 30 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi … spre exemplu poţi CHAT-ui la anumite turnee LIVE, sau poţi vedea transmisii şi comentarii VIDEO de la super turnee.

Vă aştept şi pe Playchess. De asemenea vă rog să comentaţi aici orice nelămuriri sau probleme întâmpinate la utilizarea aplicaţiei.

Pentru a juca turneul de şah ce începe vineri  la ora 22,00 trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

  • Descărcaţi aplicaţia gratuită cu care vă conectaţi la server, după care vă creaţi un cont. Totul durează maximum 10 minute. Citiţi aici toate datele!
  • Intraţi în sala de joc. Urmăriţi în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi “Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Prosah” –> “Tournaments” … faceţi click pe această sală
  • Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”. Zona are 4 etichete: Info … Players … Games … World. La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub aceaă zonă aveţi nişte “butonaşe”. Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “You are in …”
  • Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi …

Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea  dorintelor dumnevoastra, si vom veni si  in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu  ideile, comentariile si criticile si intr-un cuvant prin faptul ca ne cititi si ne ajutati sa facem o treaba cat mai buna impreuna. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si  sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!

12 Comentarii

  • Inscrieti-va la al 3-lea turneu de sah open“Colosseum”-vineri 1 august , ora 22,00 « Sah cu Ceausescu

    […] Scris de ceausescuiulian pe iulie 31, 2008 Al treilea turneu de sah open “Colosseum”-vineri 1 august, ora 22,00 […]

    iulie 31, 2008 - 2:00 am Raspunde
  • danfugulin

    salut! de curand mi-am facut cont pe playchess si as vrea sa particip la turneu. nick: danfugulin
    Multumesc!
    Pot sa mai inscriu si un prieten? nick: boddah

    iulie 31, 2008 - 10:53 am Raspunde
  • Boddah

    O chestie interesanta

    iulie 31, 2008 - 10:59 am Raspunde
  • ceausescuiulian

    danfugulin:Nu este nici o problema, cati prieteni vrei tu ca la Cosmote:) . Nu exista limita de jucatori aici,majoritatea ar fi bine sa fie romani. Oricum stiu ca romanii se inscriu in ultima zi, sau atunci cand nu o fac, vin direct acolo in camera de joc! Si sunt bine primiti, oricum, oricand si de oriunde ar veni de pe acest pamant. Toti suntem oameni si sahisti, si faptul ca ne strangem aici, citim un articol sau ceva interesant, ar trebui sa provoace o discutie sau sa nasca o idee si mai interesanta. Eu voi face tot ceea ce depinde de mine, atat cat voi putea si voi avea cum. Sper sa fie si sahistii pe aproape,pentru ca asa cum am mai spus fara cititori si telespectatori si spectatori nu ar exista nici cinematograful, televiziunea, teatrul, presa si internetul.

    iulie 31, 2008 - 2:04 pm Raspunde
  • nicu valahu

    nicu valahu va fi si el in sala.

    iulie 31, 2008 - 4:11 pm Raspunde
  • rdan

    Id : troll 3

    august 1, 2008 - 2:27 pm Raspunde
  • aristotel

    marfa turneul ma bag si eu sa speram ca voi lua macar locu 3
    data trecuta am luat eu locu 1
    dar acum cred ca nu mai iau

    august 1, 2008 - 5:32 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

    Va fi un concurs foarte frumos! Bine ati venit baieti! Data viitoare va fi altceva. O sa vedeti ce va fi , sper sa va faca sa veniti mai multi si sa gustati din plin de aceasta ocazie de a ne intalni aici, de discuta si schimba idei, de a ne imprieteni si a ne duela spiritul cu alti sahisti. Succes si va multumesc pentru ca ati venit in seara aceasta,aici, la Open Colosseum III.

    august 1, 2008 - 5:57 pm Raspunde
  • madantzoy

    vreau si eu sa joc. id madantzoy. ms anticipat

    august 1, 2008 - 6:53 pm Raspunde
  • razvan257

    id razvan257

    august 1, 2008 - 7:03 pm Raspunde
  • danfugulin

    am o nelamurire! in meciul cu mtudorache a dat el abort la prima mutare si in concurs a fost 1 punct pt el!!! de ce??/

    august 1, 2008 - 9:01 pm Raspunde
  • udrescuirinel

    Te-am ruga daca se poate sa ne dai si noua o adresa de e-mail pentru a comunica mai usor in ceea ce priveste organizarea acestor turnee. Cred ca este un lucru benefic pentru ambele parti si nu numai.Multumesc anticipat

    august 1, 2008 - 9:02 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.