O diagrama pe zi (ziua de luni)

Diagrama de luni revine alaturi de cea de marti

Dupa cum v-am promis, chiar daca voi avea probleme in una din zile si nu voi putea posta diagrama zilei, cand voi reveni, va fi diagrama pentru toate cele care au lipsit. Am fost invitat  lunea asta la o emisiune de sport la televiziunea locala, si era o oportunitate de a vorbi despre sah pentru ca emisiunea este foarte vizionata, avand fotbalul in centrul atentie, ca peste tot intalnit. Am reusit sa vorbesc cel mai mult si sa captez atentia celor care au urmarit cu proiectele de popularizare a sahului, din care face parte si acest blog. La sfarsitul emisiunii toata lumea discuta de sah, pentru ca am avut grija sa aduc discutia despre implementarea sahului in scoala. Si cum este bine ca ceea ce stii mai bine sa si transmiti la fel de bine, am reusit sa fac oamenii sa se gandeasca mai mult la acest sport, si sper ca lumea in curand sa vina catre sah. O sa incep o Scoala de sah, cel tarziu luni cred ca o sa reusesc sa am datele problemei rezolvate si o colaborare zilnica la un ziar cotidian local. Sper sa reusesc sa cuprind toate cele enumerate, si sa ne ajute cineva pentru a reusi sa avem o sala stabila in care sa putem sa creem si sa desfasuram tot ceea ce este benefic pentru sah.

Am ales o diagrama superba si nebuna pentru ziua de ieri care a trecut, in care albul muta si castiga, desi negrul are deja  doua dame si trei pioni pe linia a doua. Si cum in sah solutiile sunt de multe ori iesite din comun, solutia este destul de interesanta.

Albul muta si castiga ( 5 puncte )

1 Comentariu

  • rodan

    1.Rh1+ f1D 2.Nh4+ Df2 3.Tb1+ d1D 4.Nb4+ Dd2+ 5.Rh7 (…Dxh4+ 6.Dxh4#;…Dxb4 6.Dxb4#)…c5 6.Txd1+ Rxd1 7.Db1+ Dc1 8.Dd3+ Dd2 9.Dxd2#

    iulie 29, 2008 - 8:36 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.