Al doilea turneu de sah “Colosseum”-vineri 25 iulie, ora 22,00

Al doilea  turneu de sah ” Colosseum “, va fi organizat in seara de vineri 25 iulie la ora 22,00 in camera Prosah de pe www.playchess.com

Am primit acordul cu Christiansen ,  printr-un parteneriat menit sa promoveze sahul, de a organiza turnee de sah in camera Prosah, pana cand chessbase va aproba o noua camera separata. Dupa cate am inteles, este foarte greu sa iti aprobe camera pe playchess, asa ca am convenit ca sa organizez turnee in camera Prosah. Intrati pe www.iulianceausescu.wordpress.com pentru amanunte si inscrierea la turneu.

Toţi cei care vor să joace şah sunt aşteptaţi pe server. Tot ce aveţi de făcut este să citiţi articolul în care este explicat pas cu pas modalitatea de înregistrare. Pentru orice nelămurire vă stau la dispoziţie. După ce vă faceţi cont şi accesaţi serverul, jucaţi şi voi câteva partide ca să vă familiarizaţi cu aplicaţia.

Inscrierea

Postaţi un comentariu în subsolul acestui articol în care să precizaţi cu ce Nick veţi participa pe Playchess în concurs. Nu trebuie să vă lăsaţi numele, însă este necesară introducerea unei adrese de email validă (este singura cale de corespondenţă).

Desfasurarea competiţiei?

Se vor juca 9 runde în sistem elveţian (absolut toţi jucătorii vor juca 9 partide, indiferent de câte puncte realizează fiecare). Ritmul de joc va fi de 5 minute de fiecare jucător.

Având în vedere că avem de a face cu un concurs online, în cazul în care întârziaţi şi pierdeţi , o runda sau mai multe, puteţi începe concursul din runda următoare .

Când are loc concursul?

Concursul se dispută pe 25 iulie începând cu ora 22:00.

Care este programul competiţiei?

 • ora 21:45 – 22:00 – Înregistrarea participanţilor (trebuie să vă prezentaţi în sala de joc, pentru ca eu să vă introduc în turneu)
 • ora 22:00 – 23:40 – desfăşurarea concursului
 • ora 24:00 – afişarea clasamentului şi a partidelor pe site

Multă baftă!

Pentru acest lucru vom folosi o platformă extrem de populară la nivel mondial şi extrem funcţionabilă în acelaşi timp, Playchess.

Aici îşi dau întâlnire cei mai puternici jucători din lume şi nu numai. În fiecare moment găsiţi pe server peste 10.000 de utilizatori din toate colţurile lumii, de la începători până la mari maeştri de extraclasă.

Pentru a accesa acest server, trebuie fie să descărcaţi prin click aici softul playchess gratuit fie să aveţi programul de jucat şah Fritz.

Aveţi aici şi un manual de utilizare a serverului.

Trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi soft-ul gratuit sau faceţi rost de Fritz
 • Instalaţi aplicaţia pe calculatorul vostru
 • Accesaţi aplicaţia si creaţi-vă un cont. Procedura este extrem de simplă.
 • Intraţi pe server cu user-ul şi parola pe care aţi ales-o

Citiţi manualul dacă aveţi nelămuriri, sau puneţi aici comentarii. Eu vă voi răspunde cât pot de repede.

Serverul este organizat pe „camere”. Cele mai importante sunt:

 • Main playing hall … aici găsiţi majoritatea jucătorilor şi puteţi lansa provocări.
 • Tournaments … aici sunt mai multe „sub-camere”. În cele oficiale organizează turnee periodic administratorii serverului. În cele Private sunt găzduite turneele utilizatorilor. Într-una din aceste „private” vor fi organizate şi turneele
 • Broadcasts … aici vedeţi LIVE cele mai tari turnee din lume

Utilizatorii primesc un rang … de la pion la … rege … În primele şase zile sunteţi „pion”, după care, dacă aveţi un număr suficient de partide jucate, deveniţi „cal” Rangul este important, deoarece anumite evenimente de pe server sunt restricţionate.

De asemenea primiţi şi un coeficient, în funcţie de rezultatele înregistrate în partide. Cam după 7 partide jucate vi se calculează performanţa.

Utilizarea serverului este gratuită şi din câte ştiu eu nimănui nu i se şterge contul aiurea. Apropos, serverul monitorizează toate partidele jucate. Dacă vă prinde că utilizaţi programe de şah în timpul partidelor, vă şterge automat contul.

Totuşi, pentru cei care vor să plătească, pentru o taxă de 30 euro pe an ai acces la mai multe funcţionalităţi … spre exemplu poţi CHAT-ui la anumite turnee LIVE, sau poţi vedea transmisii şi comentarii VIDEO de la super turnee.

Vă aştept şi pe Playchess. De asemenea vă rog să comentaţi aici orice nelămuriri sau probleme întâmpinate la utilizarea aplicaţiei.

Pentru a juca turneul de şah ce începe vineri  la ora 21,00 trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

 • Descărcaţi aplicaţia gratuită cu care vă conectaţi la server, după care vă creaţi un cont. Totul durează maximum 10 minute. Citiţi aici toate datele!
 • Intraţi în sala de joc. Urmăriţi în zona din dreapta jos, secţiunea “Rooms” … aici căutaţi “Clubs & Federations” –> “Romania” –> “Prosah” –> “Tournaments” … faceţi click pe această sală
 • Odată intraţi aici, veţi vedea în zona din stânga sus zona “Players”. Zona are 4 etichete: Info … Players … Games … World. La “Info” aveţi detalii despre competiţie, iar când apăsaţi pe “Players” vedeţi ce jucători sunt în sală cu voi. Imediat sub aceaă zonă aveţi nişte “butonaşe”. Primul din stânga este “Join Event” Îl apăsaţi şi mie îmi vine un mesaj. Eu vă adaug, iar vouă, în fereastra de chat vă apare mesajul “You are in …”
 • Când se dă startul rundei, vi se deschide automat fereastra cu partida, iar voi nu trebuie decât să mutaţi …
  Va urez succes si sper sa veniti in numar cat mai mare sa participati la turneul romanesc de sah. Am venit in intampinarea  dorintelor dumnevoastra, si vom veni si  in viitor, pentru ca scopul nostru este de promovare a sahului si de a fi uniti pentru a reusi sa facem ceva pentru sah. Si dumneavoastra sunteti foarte importanti, pentru aportul pe care il aduceti cu  ideile, comentariile si criticile si intr-un cuvant prin faptul ca ne cititi si ne ajutati sa facem o treaba cat mai buna impreuna. Va multumim in numele celor care incearca sa faca ceva pentru sah prin mijloacele site sau blog. Si  sa stiti ca suntem uniti cu totii pentru o cauza mai buna a sahului si pentru a face o treaba cat mai buna si pentru ca sahul sa isi recapete locul pe care il merita intre sporturi si ca parte din viata si educatia oamenilor. Mult succes la turneu!

 • rodan

  doresc sa particip si eu, cu id-ul rodan

  iulie 23, 2008 - 6:40 am Raspunde
 • stefan_mihalea1

  Voi participa cu id-ul
  stefan_mihalea1
  stefan_mihalea@yahoo.com

  iulie 23, 2008 - 7:43 am Raspunde
 • Cata

  voi participa cu acest id: SunDummy2

  sper sa avem mai multi participanti de data asta 🙂

  iulie 23, 2008 - 10:47 am Raspunde
 • ceausescuiulian

  O sa avem stai linistit, nu mai imi fac problemele astea. Cine vrea sa joace si sa participe, o va face cu siguranta. NU luptam pentru cauze pierdute, adica cei care nu vin si nu vor sa vina. O sa facem ceeca ce avem in minte pentru cei care vor sa joace si sa fie alaturi de noi. Mai departe totul va fi din ce in ce mai usor.

  iulie 23, 2008 - 9:59 pm Raspunde
 • hritcucos

  Voi incerca sa fiu si eu prezent 🙂
  ID: hritcucos1

  iulie 24, 2008 - 11:15 pm Raspunde
 • prochessro

  Succes Iuliane o sa fiu si eu prezent!
  Id prochessro

  iulie 25, 2008 - 7:02 am Raspunde
 • dixi82

  Sper sa ajung si eu la concurs, in special pentru “prochess”, care m-a “batut” la ultimul turneu a lui Christiansen 🙂
  nick: dixi82

  iulie 25, 2008 - 7:11 am Raspunde
 • volcinsche

  Cam tarziu ora 22, poate 21 era mai acesibil pentru mai multa lume.
  Dar incercam si asa.
  Succes mai departe

  iulie 25, 2008 - 7:35 am Raspunde
 • prochessro

  Dixi82 iti urez succes in a-ti lua revansa 🙂 Sper sa ne intalnim la turneu 🙂

  iulie 25, 2008 - 9:47 am Raspunde
 • rdan

  voi participa cu id-ul troll2

  iulie 25, 2008 - 1:17 pm Raspunde
 • Mtudorache

  Faci o treaba excelenta! Ei dar esti prins tare de acest “virus” care este sahul! Felicitari pentru site-ul pe care il administrezi si pentru dorinta de a organiza competitii de sah pe net si cred nu numai pe net. Desi avem jucatori puternici, pe net vorbind, in privinta competitiilor am ramas…cum eram. Spre norocul nostru persoane ca tine si Christiansen incearca sa dezvolte acest capitol. Sper sa devina permanente aceste concursuri si chiar vreau sa va propun ceva care sunt sigur ca a-ti gandit. Sa incercam organizarea unui Campionat National de blitz pe internet, ceva de genul unor turnee de calificare, apoi o finala sau maciuri eliminatorii. Probabil FR Sah ar putea sprijini macar moral acest campionat si probabil se gasesc si cativa sponsori. Sa ne miscam un pic, pentru ca uite trec turcii pe langa noi la pas, au calendar fix pt toata saptamana de sah pe net si la drept vorbind ei si sahul pana acum ceva timp…

  iulie 25, 2008 - 4:07 pm Raspunde
 • Razvan

  voi participa cu id-ul razvan257

  iulie 25, 2008 - 5:17 pm Raspunde
 • volcinsche

  din cate stiu, FRSah organizeaza campionate pe internet

  iulie 25, 2008 - 6:36 pm Raspunde
 • volcinsche

  iata un art din reg:
  1.1. Campionatul National Individual prin Internet este o competitie organizata de Comisia Centrala de Sah prin Corespondenta a Federatiei Romane de Sah, avand ca scop

  iulie 25, 2008 - 6:41 pm Raspunde
 • n1rolf

  voi participa cu id n1rolf

  iulie 25, 2008 - 6:42 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Asa este organizeaza Campionate pe internet. Acum trebuie vazuta forma in care sa o facem si regulamentul si desfasurarea sa fie viabila. Ma gandeam la asa ceva. Sper sa reusim impreuna sa facem si pasul asta!

  iulie 25, 2008 - 6:47 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Pana la momentul acesta, nu am vazut nici un semn din partea FRSah. Din fericire, exista acesti oameni care chiar fac ceva pentru sah.Daca cei de la federatie se vor apuca vreodata sa faca ceva, va fi ca un Bonus. TOT pe aici se va gasi adevarata Elita. Altfel, bine ai venit!

  iulie 25, 2008 - 6:48 pm Raspunde
 • Jugaru Lucian

  jugarul pe playchess…se joaca azi?

  iulie 25, 2008 - 6:50 pm Raspunde
 • aristotel

  da misto concursul
  prima oara ma bag si eu aristotel adresa de email gabita_rangers@yahoo.com

  iulie 25, 2008 - 6:52 pm Raspunde
 • Andrei

  Andrei

  iulie 25, 2008 - 6:59 pm Raspunde
 • rdan

  am probleme cu netul….il rog pe Iulian sa ma bage in runda mai tarziu daca intarzii cateva minute

  iulie 25, 2008 - 7:44 pm Raspunde
 • rdan

  Bucurati-va fratilor ca am avut probleme cu netul…lua-i-ar dracu pe aia de la UPC…maine ma jur ca ma duc la ei la sediu si le dau cu modemul de cap…
  Chiar voiam sa castig turneul asta…mai ales ca nu au fost cine stie ce jucatori….

  iulie 25, 2008 - 9:45 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.