Am primit astazi de la un prieten o problema draguta pe care nu am avut timp sa o dezleg. Cele doua turnuri care se lupta cu pionii negrii foarte periculosi. Este clar ca toate mutarile trebuie sa fie fortate, insa ordinea stiti ca trebuie atent aleasa. Astept parerile dumneavoastra vis-a-vis de aceasta pozitie foarte interesanta.
Albul muta si castiga
Nota!: Studiul are rezolvare si este una extraordinara sa stiti! Eu zic sa mai va ganditi pana maine vineri 18.07.2008 la solutie. Este pacat sa ratati o astfel de oportunitate de a dezlega studiul. Succes pana maine!
5 Comentarii
este o pozitzie foarte rara si ciudata de remiza
iulie 16, 2008 - 5:10 pmAstazi ma intalnesc cu amicul ce mi-a trimis pozitia, si sper sa o lamuresc. Doar daca nu a uitat ceva, sa imi trimita in plus la pozitie. Sunt si eu curios sa vedem ce este cu ea?! O sa va comunic imediat ce aflu maine seara.
iulie 16, 2008 - 10:42 pmSpui ca are o solutie si inca una extraordinara; asta ma face sa cred ca ai si rezolvat-o deja… Pana la urma care e treaba cu pozitia asta? Amicul ce zice? :)))))
iulie 19, 2008 - 4:47 pmAm publicat un articol la care am lucrat 7 ore despre acest studiu! Sper sa iti placa si sa intelegem ca pozitiile simple, de multe ori au mai multe subtilitati decat cele complicate. O sa citesti si povestea acestui studiu foarte interesant, caci este clar ca dupa ce il rezolvam odata cu articolul, invatam si castigam inca ceva la zestrea noastra sahista. Am mai gasit si eu multe ramurele interesante si de aceea nu a fost chiar usor sa scrii un articol, care se vrea documentat si argumentat. Sper sa iti placa si sa va placa. Multumesc pentru interventiile foarte pertinente si interesante, la articolul prietenului meu Dixi82. Am verificat si eu ce ai spus si ai dreptate. Ce ai vrea sa vezi pe blog, ca si articole?
iulie 19, 2008 - 6:19 pmEu ma refeream la diagrama de mai sus pe care nu o pot dezlega, si m-am simtit un pic frustrat dupa ce am facut bataturi pe creier incercand sa o rezolv ca sa aflu mai apoi din comentarii ca e defapt o remiza :))
Nu minimizez munca ta, si sunt convins ca o faci din pasiune pt acest sport.
Cred ca ar fi binevenite pe blog o serie de paride celebre comentate si explicate, astfel incit si noi cei mai putin familiarizati cu subtilitatile jocului sa putem intlege notiunile tactice si strategice ale marilor maestri, tehnici de atac, de aparare, etc.
iulie 20, 2008 - 4:06 am