Un Mat pe zi!Martea asta i se pregateste ceva regelui negru!

Matul zilei!

Albul muta si castiga facand mat

Incepem de astazi cu un mat frumos dat de piesele albe regelui negru! Si ce daca este superioritate materiala a negrului?! Invatam de aici ca nu materialul conteaza pe tabla cu 64 de patrate ci “calitatea sa “. Trebuie sa speculam pozitia rea si nefireasca a regelui negru ajuns aici dupa o “odisee ” si un periplu de neinvidiat. Si daca acest rege atlet a obosit ar fi cazul sa il capturam! Insa cum? Atentie mare caci daca scapa ramane cu o dama si doi pioni in plus…Asa ca negrul poate sacrifica oricat pentru libertatea lui. Astept sa vedem ce solutii gasiti. Succes chiar daca este zi de marti…Poate pentru regele negru este ghinion…sau mai stiu eu ce variante mai gasiti?! Abia astept sa va vad cat de bine va concentrati…3…2….1…Start!

6 Comentarii

 • kadaffy

  D3-E2.

  iunie 24, 2008 - 10:01 am Raspunde
 • CristianSV

  Destul de simplu la prima vedere si foarte interesanta pozitie…Nu ati precizat in cate mutari sa fie mat,,,presupun ca, cat mai repede…Oricum felicitari pentru initiativa…si sper sa nu tina decat o saptamana cum fac cate unii…si sper ca actualizarea sa fie cat mai repede…Imi place cum scrieti si mai ales vad ca au aparut oameni iubitori de sah care din pasiune fac lucruri miraculoase. Sunteti la inceput si sper si cred ca veti avea succes. Am inteles ca este de interes local dar se pare ca o sa fie si cu o intindere nationala:)
  Eu intram pe gazeta sporturilor pe blog, insa de un timp week-endul Cristiansen pleaca la plimbare…Numai bine sa aveti si bafta si idei multe pe caldura asta! La Suceava este mai racoare:)

  iunie 24, 2008 - 1:03 pm Raspunde
 • sevenhunt

  Kadaffy: La Nd3-e2 capturez simplu nebunul Txe2! (1.Nd3-e2 Te8Xe2)Deci este timpul sa mai aprofundati putin pentru ca matul nu este chiar asa de simplu si nu este intr-o mutare:)

  iunie 24, 2008 - 6:02 pm Raspunde
 • Mtudorache

  Nd3-e4 cu ideea h3+ si in functie de mutarile negrului Tf3 mat sau Ne1 mat

  iunie 24, 2008 - 8:47 pm Raspunde
 • Dorin Spoaller

  nebun la e2

  iunie 25, 2008 - 7:51 am Raspunde
 • Dorin Spoaller

  uuuuu, sau nu :))

  iunie 25, 2008 - 7:52 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.