Cugir: Campionatul National de Veterani 2010 vazut la fata locului

Corespondenta de la D-l Pepene Gheorghe

Stimate domnule Iulian Ceausescu,

Imi permit sa va retin atentia cu un subiect care, cred eu, merita sa fie publicat pe siteul dv. de larga audienta. As dori sa vin cu o completare la articolul pe care l-ati publicat imediat dupa terminarea CN de Veterani. In general, stirile despre un concurs recent incheiat se refera strict la clasament, la evolutia jucatorilor. Prea putin se vorbeste despre “oamenii din umbra”. Pentru ca organizarea acestei editii de campionat pentru veterani a avut ceva special as dori sa amintesc numele celor care s-au implicat in acest eveniment.

Campionatul national de sah pentru veterani Cugir 2010

In primul rand este vorba de dl. Prof. de sah Vasile Lupu si de fiul acestuia dl. Cpt. Ovidiu Lupu (mana dreapta a tatalui) care au reusit sa-i atraga si sa-i mobilizeze in aceasta actiune si pe tanarul primar al orasului Cugir dl. Ing. Adrian Ovidiu Teban, pe consilierul primarului dl. Ing. Aurel Voicu, pe directorul Clubului Orasenesc de sah Cugir dl. Prof. Adrian Mihai, dar si pe dl. Henegar Niculae (zis Lae Pecu) – brutarul din localitate care este mandru ca din painea lui a mancat si Hrusciov. Nu in ultimul rand, a fost implicat la un concurs de sah si un campion de box, Mircea Marian cu care cugirenii se mandresc foarte mult si au de ce. Toti acesti oameni inimosi au facut ca participantii sa se simta excelent la Cugir. Chiar daca premiile in bani au fost modeste , organizatorii s-au straduit si au reusit sa vina cu o completare care, din cate imi dau seama este noutate, oferindu-ne la toti cate o medalie si o diploma de participare personalizata. In plus, brutarul Lae Pecu ne-a oferit la toti cate o paine de casa de vreo doua kilograme, fara conservanti! Zilnic, dl. Prof. Vasile Lupu i-a servit pe participanti cu slana si paine. La masa a venit cu palinca din propria productie. Ospitalitatea acestor oameni, dar si a celor de la cantina si hotel (mancarea foarte buna, curatenie si confort la hotel) au facut ca participantii de la aceasta editie de campionat sa se simta excelent la Cugir. Cinste organizatorilor!

P.S. Dl. Prof. de sah Vasile Lupu, cum ii place sa se recomande, este mandru de “Laboratorul sau de sah”. Eu l-am vizitat, am fotografiat toti peretii tapetati cu picturi (Napoleon, Fischer etc.) si am ramas foarte impresionat de marea pasiune a acestui om pentru sah. Nu intelegeam de ce CN de Veterani se organizeaza la Cugir! Acum imi dau seama. Intentia celor din Cugir este sa organizeze si o grupa de Divizia B si sunt convins ca vor reusi.

Cu stima,

Gheorghe Pepene

Prof. Vasile Lupu si primarul Adrian Ovidiu Teban


Prof. Vasile Lupu, in “Laboratorul” sau de sah.


Napoleon, pe tavanul “Laboratorului de sah”.

1 Comentariu

  • Uta Ilie

    Cinste lor!

    mai 7, 2010 - 9:27 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.