Stiri din sah – 24 de ore din 24 – Marti 8 decembrie 2009

CUPA MONDIALA

Aici aveti siteul oficial al Cupei Mondiale

Partidele Cupei Mondiale si ale turneului London Chess Classic sunt transmise live, cu analize engine, in direct, aici, incepand cu ora 12,00 a Romaniei

Puteti comenta partida sau partidele pe chatul special pus la dispozitie de gazde

______________________________________________________________________________________

UPDATE 23.57

5.Prima zi la London Chess Classic: Carlsen il invinge pe Kramnik si McShane pe Short!

GM Carlsen, Magnus – GM Kramnik, Vladimir  1-0

GM Howell, David – GM Adams, Michael  1/2-1/2

GM McShane, Luke – GM Short, Nigel 1-0

GM Nakamura, Hikaru – GM Hua, Ni  1/2-1/2

UPDATE 20.17

4.O fetiţă de 7 ani a câştigat turneul micilor şahişti turdeni!

Mincu Smaranda este campioana micilor şahişti turdeni, după ce a câştigat toate cele 4 runde disputate, în sistem elveţian. Mincu Smaranda a fost urmată de Mitrică Marin şi Popescu Andrei – ambii cu câte 3 puncte. La turneu au participa 6 copii de la Şah Club Potaissa Turda, cărora li s-au alăturat şi părinţii lor. S-a jucat în sistem elveţian, 4 runde. Clasamentul final este următorul:

  1. Mincu Smaranda – 4 puncte
  2. Mitrică Marin – 3 puncte
  3. Popescu Andrei – 3 puncte
  4. Mitrică Mihai – 2 puncte
  5. Mincu Cornel – 2 puncte
  6. Popa Ovidiu – 1 punct
  7. Popescu Anduţa – 1 punct
  8. Popa Bogdan – 1 punct
  9. Copil Gaiţă Codruţa – 0,5 puncte
  10. Copil Gaiţă Ioana – 0,5 puncte
  11. Mincu Livia – 0,5 puncte

Mincu Smaranda este speranţa şahului turdean, fiind descoperită de preşedintele clubului, Marin Fântână. Ea a progresat rapid, după ce a început să joace şah organizat abia din această vară.

Sursa: http://www.turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=7438:o-feti-de-7-ani-a-catigat-turneul-micilor-ahiti-turdeni&catid=5:sport&Itemid=506

UPDATE 20.05

3.Cupa Unirii la sah

Ca în fiecare an, şahul s-a regăsit printre manifestările sportive organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României la Alba Iulia. Beneficiind de sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţului Alba, Cupa Unirii la şah a reunit la start peste 50 de participanţi. Prima zi a competiţiei a fost dedicată celor mai mici pasionaţi ai jocului minţii. În concursul de băieţi sub 12 ani s-a impus Adrian Sechereş (Clubul Municipal de Şah Alba Iulia) urmat de Marius Udrea (Rapid CFR Teiuş), George Ileana (Clubul Municipal de Şah Alba Iulia) şi Vlad Oltean (Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir). La fete sub 12 ani podiumul a fost ocupat în ordine de Laura Alexa (Rapid CFR Teiuş), Ana Maria Androne şi Maria Ileana (ambele de la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia).
În a doua zi a competiţiei s-a desfăşurat turneul de seniori, la care însă s-au înscris şi cei mai buni juniori din judeţ. La capătul a 7 runde în care nu au lipsit surprizele, Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir) s-a desprins în câştigător cu 5,5 puncte, devansându-i cu doar o jumătate de punct pe Ovidiu Lupu (CSO Cugir), Dan Cantemir şi Mihnea Costachi (ambii juniori la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia). De remarcat evoluţia foarte bună a lui Mihnea Costachi, care la doar 9 ani a demonstrat din nou că are forţă să se lupte de la egal la egal cu cei mai buni şahişti din judeţ. Pe lângă premiile din clasamentul general s-au acordat şi premii speciale astfel: *veterani: 1. Ioan Zaharie (CSO Cugir), 2. Mircea Cepoiu (CMS Alba Iulia), 3. Vasile Lupu (CSO Cugir); *juniori: 1. Dan Cantemir, 2. Mihnea Costachi, 3. George Ileana (toţi Clubul Municipal de Şah Alba Iulia); *copii: 1. Mihnea Costachi, 2. George Ileana, 3. Adrian Sechereş (toţi de la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia).

Sursa : http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=21&pg_id=32377

UPDATE 19.58

2.Tânarul sahist Armand Anusca Popa confirma

Armand Anuscã Popa, un foarte tânãr sahist vasluian, a luat parte, în ultima perioadã, la mai multe competitii. Dupã participarea la Festivalul International „Elisabeta Polihroniade“, de la Bucuresti, unde a obtinut o zestre de 4 puncte, cu care s-a situat în prima parte a ierarhiei la categoria 10 ani, micutul sportiv a fost prezent la Cupa „1 Decembrie“, întrecere care s-a consumat la Scoala nr. 9 „Vasile Alecsandri“, din Vaslui. Armand a ocupat primul loc la clasele I-IV, el terminând competit ia fãrã sã cunoascã înfrângerea. La finele sãptã mânii trecute, s-a aliniat si la startul fazei judetene din cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. Alãturi de cei mai buni sahisti de vârsta sa din întreg judetul, Armand a reusit sã termine din nou primul, obtinând dreptul de a concura la faza zonalã. Aceasta va avea loc pe 14 martie 2010, la Iasi. „Mã bucur cã joc din ce în ce mai bine. Mã pregãtesc cât pot de bine, joc aproape în fiecare zi si sper sã fac fatã concursurilor care vor urma. Am încredere în puterile mele si sper sã mã descurc cât mai bine la faza de zonã“, ne-a spus Armand.

Sursa http://www.monitoruldevaslui.ro/2009/12/tanarul-sahist-armand-anusca-popa-confirma.html

UPDATE 19.51

1. Cupa Mondiala: Rezultatele finale ale… semifinalelor

Ponomariov si Gelfand se vor infrunta in finala Cupei. Dupa cum zicea Gelfand “cel mai bun sa invinga”.

Name G1 G2 R1 R2 R3 R4 B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 B9 B10 SD Tot
Semifinal Match 01
Karjakin, Sergey (UKR) 0 0 0
Gelfand, Boris (ISR) 1 1 2
Semifinal Match 02
Ponomariov, Ruslan (UKR) ½ ½ 0 1 1 1 4
Malakhov, Vladimir (RUS) ½ ½ 1 0 0 0 2

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.