Stiri din sah – 24 din 24 ore – Miercuri 27 mai

UPDATE 23,14
Prima zi a meciului de sah rapid dintre cehul Navara si Ivanchuk s-a incheiat in favoarea ucraineanului cu 1,5-0,5. Meciul este de 8 partide si se vor juca in ritmul de 2 pe zi
round 1. and 2. (27.05.2009)
GM Navara 1/2 GM Ivanchuk
GM Ivanchuk 1-0 GM Navara
Update 19,15

Joi, 28 mai, va avea loc prezentarea cărţii “Trepte” de V. Bologan

Chisinau,joi, 28 mai, la ora 14:00 în incinta sediului Uniunii Scriitorilor, va avea loc prezentarea ediţiei în limba română a cărţii “Trepte”, semnată de Viorel Bologan. Amintim că anterior această carte a fost publicată în mai multe limbi, inclusiv în rusă, engleză, franceză şi spaniolă, şi s-a bucurat de un succes enorm printre cititori. Acum ea este disponibilă şi în limba română. Prefaţa cărţii a fost semnată de Garry Kasparov, campion mondial la şah.

Update 11,06
In seara aceasta la ora 20,00 se va disputa al 5-lea Turneu  Colosseum care conteaza pentru Grand Prix Mai. Turneul este de 9 runde, 5 minute, in sistem elvetian si se va disputa in camera  de turnee “Sah cu Ceausescu” de pe playchess.com (IC)
UPDATE: 10.19
Turneul de sah Chicago Open, care s-a disputat in perioada 22-25 mai in Wheeling, Illinois, s-a terminat cu victoria marelui maestru Jaan Ehlvest. Invingatorul s-a decis dupa un meci de departajare in sistemul de blitz Armaggedon disputat intre Gabriel Sargissian si Jaan Ehlvest. Turneul a avut un fond de premiere de $100,000.(DB)

UPDATE 09.58
Washington Open a adunat 103 jucatori in 3 sectiuni si s-a disputat in weekendul trecut. IM John Donaldson din San Francisco a castigat Openul, urmat cu 4,5 de catre Josh Sinanan din Seattle si Nick Raptis din Portland. (AS)
UPDATE: 9.41

Principala atractie a festivalului de sah de la Praga, IEZ CHESS TROPHY 2009, meciul de sah dintre marii maestrii David Navara si Vassily Ivanchuk, incepe astazi la hotelul Best Western Kampa. Toate cele 8 partide vor fi transmise online pe site-ul www.praguechess.cz, si vor fi comentate de marele maestru Lubomír Kaválek (care dupa incheierea meciului va acorda un simultan impotriva a 25 de oponenti).

(Stire preluata de pe chessgambiter.blogspot.com) (DB)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.