Campionul Frantei beat la partida la un open din India- dat afara de la partida si, foarte probabil, din turneu!

eu102

Un neobisnuit incident s-a intamplat aseara la Kolkata Open care se disputa zilele acestea in India. Unui jucator francez de top i s-a dat partida pierduta de catre arbitrii deoarece a venit beat la partida! El a adormit de cateva ori in timp ce era la mutare si pana la urma a trebuit sa fie luat si carat in afara salii. Arbitrii au decis ca Vladislav Tkachiev, mare maestru francez- campion al Frantei en titre!- nu este in ‘dispozitia’ necesara sa dispute partida pe care o avea impotriva indianului Praveen Kumar. Indianul a plecat acasa cu un punct. “Tot ce am de spus este ca am primit un punct” a declarat Praveen Kumar.

Tkachievvladislav

GM Thackiev, campionul Frantei

Meciul a durat peste o ora, cu jucatorul francez adormind in repetate randuri in timp ce se ‘gandea’ la mutare. De fiecare data jucatorii de pe langa el incercau sa-l trezeasca scuturandu-l de umeri. Pana la urma, intrucat nu si-a putut reveni, Thackiev a trebuit sa fie luat si dus la culcare.

Oficialii si organizatori turneului au declarat ca incidentul este o reclama proasta pentru acest turneu si ca in urma unei intruniri vor lua si alte masuri impotriva jucatorului francez.

Nigel Short, favoritul numarul unu al turneului, si-a exprmat dezgustul asupra celor intamplate, sfatuindu-i pe organizatori sa-l dea afara pe Thackiev din turneu cat mai repede!

(SURSA: SUSAN POLGAR CHESS)

  • 4
  • 1067
  • 9

ALTE POSTARI RELEVANTE

9 Comentarii

  • nicu valahu

    Senzational!
    Stirea aceasta tocmai am auzit-o pe un post de radio(realitateafm). Nu am mai auzit o alta stire referitoare la sah pana acum la postul respectiv. Poate si alte posturi o vor prelua ca pe ceva senzational, posturi care de altfel, nici ele nu prezinta mare lucru despre sportul in sine. Oare cand vor da vreodata si stiri despre adevaratul sah, despre adevaratele valori ale sale? Sunt curios daca vor spune ceva despre meciul dintre Karpov si Kasparov, sau de ce vor face jucatorii nostri la Europene sau la Cupa Mondiala.

    septembrie 4, 2009 - 1:56 pm Raspunde
  • adrianstanca2009

    De fapt noi nu suntem neaparat in cautare de senzational, dar din pacate este vorba despre un fenomen mult mai raspandit in sah decat se vorbeste. Bunaoara subsemnatul juca in nu-stiu-ce-an la un Campionatul Universitar… manifestand o vadita lipsa de interes pentru partida, asemenatoare cu Thakiev. Spre norocul meu, dupa cateva mutari adversarul vazand starea in care ma aflu mi-a propus remiza….

    septembrie 4, 2009 - 2:09 pm Raspunde
  • adrianstanca2009

    …si avand multe pacate pe constiinta m-am autocondamnat la munca silnica pe acest blog…condamnare pe viata 🙂

    septembrie 4, 2009 - 2:12 pm Raspunde
  • niki

    Bine ai facut ca te-ai autocondamnat.
    Fenomenul despre care amintesti “cu perdea”, oboseala, este datorata in cele mai multe cazuri consumului de “alkoale”. De ce sa nu recunoastem, avem reprezentare de succes la acest nivel. Ma intreb retoric, daca sahul de valoare vine de la rusi, sa fi fost oare de “bon ton” sa adoptam si alte metehne?
    Fara discutie sahul este un sport de consumatori, fata de alte sporturi.

    septembrie 4, 2009 - 3:02 pm Raspunde
  • nicu valahu

    🙂
    Cunosc si eu fenomenul in cauza, efecte lui m-au influentat si pe mine o lunga perioada de timp, din care am scapat pana la urma cu bine. Ceva reminescente au mai ramas, dar controlabile.
    Insa, senzationalul era destinat postului de radio respectiv si mass mediei in general!

    septembrie 4, 2009 - 3:05 pm Raspunde
  • unmihai

    Poate avea nevoie de un ‘intaritor’ si o fi exagerat putin.
    Short si aratat dezgustul.. of, of ce sensibil .. ca o fata mare.
    Din moment ce n-a facut scandal si s-a dus omul acasa sa se culce nu vad ce e asa mare problema 🙂
    Din cate stiu sunt destui mari sahisti carora le-a placut sa serveasca putin – Alehin, Tal, Spassky, mai nou Ivanchuk.
    Personal am niste amintiri foarte frumoase cu sahul combinat cu niste lazi de bere si niste prieteni

    septembrie 4, 2009 - 4:00 pm Raspunde
  • virgil

    E greu de crezut ca un jucator de o asemenea valoare se poate face de ras in felul acesta…Poate ca cineva i-a pus ceva in bautura sau poate o fi luat vreun sedativ puternic inainte de partida…Da ce sa nu se ia in considerare si asemenea posibilitati? Cat timp nu se cunoaste exact contextul in care jucatorul a ajuns in situatia aceasta bizara, nu e corect sa se ia masuri mai drastice asupra lui decat cea de pierdere a partidei respective….

    septembrie 4, 2009 - 5:42 pm Raspunde
  • Monel Tratatovici

    Salut, prieteni!
    Consider de datoria mea, ca mare iubitor al sahului, sa public aici interventia prietenului meu IGM Arthur Kogan.
    Toate bune, Monel

    From: Arthur
    Sent: Friday, September 04, 2009 4:22 PM
    To: alekhinechessclub@hotmail.com
    Cc: info@chessbase.com
    Subject: Vladislav Tkachev

    Dear chess organiser,

    I was very sorry to read about the accident with my good friend (since childhood) GM Tkachiev ,a very talented and charming famous personality in the chess world.

    I want to express my apology for this sad story in the name of chess lovers and his many fans ,but in the same time to ask for understanding and help.

    Vlad had drinking problems since few years because of severe depression and bad old Russion habits (Vodka!) ,but lately with very big efforts and support of his friends he managed to overcome it! (no choice, big health problems!)

    He proved it by winning the latest French championship wuith fantastioc result and great form! (Around 3 months without alcohol! ) Somthing that I was very,very happy to hear about and hoping for his renwed positive career and way to the top of chess where he really belonged to! (Twice he got into the top 8 in the world champs!)

    Please pass him my regards and big wish that he will take care and comeback to be the Vlad that we all love ,and stop humiliating himself in public.

    This talented man desrevs much more and is clear that I will apreciate your sincere help and understanding! (Even Doctor or other kind of help as a flight back to his home if needed ,his good friends and family will share the expences.)

    Is your choice, I always respect the right of informing and many times I fought for the true and for more respect for chess , but personaly I don’t think that is in the chess benefit to publish such cases in the world media and I will apreciate to treat this case with maximum respect ,after all history proved what happen if we forget the legacy of chess players and misunderstand them…

    All the best,

    GM Kogan Arthur

    septembrie 4, 2009 - 6:59 pm Raspunde
  • Niki

    Poate ca nu mirosea a sedative ci a zeama de hamei, struguri…

    septembrie 4, 2009 - 7:11 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.