Vulcan:Ne pleacă sahistii din cauza lipsei banilor

Teodora Berinţan, vicecampioană naţională la proba de şah rapid, părăseşte Secţia de Şah a Clubului Sportiv Vulcan, din lipsă de fonduri.

Teodora_berintan

Teodora Berintan

Sportiva a primit o ofertă mult mai bună din partea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, ofertă care îi permite să participe la cele mai importante competiţii din domeniu fără a scoate bani din buzunar, cum se întâmpla până acum.

Nu ai bani, nu ai calitate

Cel mai revoltat este Dorel Şchiopu, preşedintele Secţiei de Şah de la CS Vulcan, care susţine că sportivii valoroşi pleacă din localitate din cauza nepăsării autorităţilor locale, totul transformându-se într-o problemă care ţine mai mult de politică şi de orgolii.

Teodora_berintan_olimpiada scolara licee 2

Berintan Teodora(Stanga) a participat la Olimpiada Sportului Scolar- faza licee de la Giurgiu

“Noi nu avem cum să ne opunem, mai ales că Teodora merge la ceva mult mai bun şi va putea astfel să-şi valorifice talentul la maxim. Numai că ea va deveni sportiva unui club din Bucureşti şi nu va mai reprezenta Vulcanul. Eu am propus în Consiliul Local Vulcan un proiect de hotărâre prin care urmăream ca fondurile să fie acordate cu o anumită periodicitate. Dar consilierii PSD şi PDL şi-au bătut joc şi nu au fost de acord. Astfel, nu sunt bani pentru sportivii noştri, care sunt valoroşi. Aşa ceva este strigător la cer. Ca preşedinte al Secţiei de Şah, pot spune că aici se lucrează pompiereşte. Luna viitoare am competiţie, dar nu pot garanta că vom avea bani să participăm, fiindcă acest sport nu este susţinut la adevărata sa valoare”, este de părere Dorel Şchiopu.

Tatăl, mulţumit de evoluţia fiicei

Teodor Berinţan – tatăl şi antrenorul şahistei – spune că el este mulţumit de evoluţia fiicei sale, dar că şi-ar fi dorit ca ea să fie la Vulcan. “Ca părinte, mi-ar fi plăcut să fie la Vulcan. Ca jucător de şah şi antrenor al ei, având în vedere condiţiile pe care nu le-a avut la Vulcan, este mai bine la Bucureşti. Astfel, în toamnă va merge la Campionatul Mondial din Turcia şi la alte două competiţii importante şi nu va mai trebui, la fel ca altă dată, să scoată bani din buzunar. Iar dacă anul viitor va reuşi la facultate la Bucureşti, cazarea va fi gratis, ceea ce este ceva”, explică Teodor Berinţan.

Berintan_Teodora(stanga)

Teodora a ratat in ultima runda sansa de a se apropia de podium, printr-o victorie in fata lui Nagy Erika. Sansele erau ca in cazul unei victorii sa ajunga chiar pe locul 3! Nu a fost sa fie si Teodora a ocupat un nemeritat loc 11 la final, dar a avut cel mai bun Bucholz, asadar a intalnit cei mai puternici adversari de-alungul celor 7 runde

Cât despre lipsa fondurilor, acesta a menţionat că nu ar vrea să critice pe nimeni. “Eu nu critic pe nimeni, nu vreau să fac propagandă cu cât am cheltuit noi sau că nu sunt fonduri suficiente. Nu avem la CS Vulcan echipă de şah, fiindcă nu avem fonduri. Problema a fost că la finala pe ţară, când fiica mea a ieşit pe locul doi, a obţinut această poziţie fiindcă eu nu am fost lângă ea, nu am avut bani să mă duc. Dacă eram eu acolo, sigur câştiga, fiindcă un asemenea sportiv are nevoie de antrenor lângă el”, mai spune tatăl şahistei.

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, menţionează că bani au fost până acum destui. “Cum să spună că nu sunt bani? Întrebaţi-i pe ce s-au cheltuit banii? Ei ce au cheltuit până acum? 700 de milioane au avut anul acesta, până acum, şi suntem numai la jumătatea anului. Anul trecut s-a dat mai mult. Ca de obicei, Şchiopu minte cu neruşinare, cu o nesimţire de necrezut”, a declarat, revoltat, primarul.

(Scris de Anamaria Nedelcoff pe http://gazetavaii.ro)

  • 6
  • 1023
  • 3

ALTE POSTARI RELEVANTE

3 Comentarii

  • Ilie Uta

    Ii doresc mult succes Teodorei, cred ca a luat o hotarare inteleapta.

    iulie 8, 2009 - 11:50 pm Raspunde
  • vasim

    Acum sunt doua variante ori primarul minte ori presedintele clubului minte.
    Probabil amandoi mint de fapt:)
    Primarul ar putea da fonduri periodice nu vad ce e rau in asta.
    Sa zica, ok anul trecut am dat 800 de milioane lei, atunci in fiecare trimestru dam cate 200.000 lei.
    E asa mare lucru sa faci un calcul si clubul sa stie ca la inceput de trimestru ii intra banii de la primarie in cont ?
    Asa pot sa iis programeze activitatea in liniste…
    In plus pot sa suplimenteze fondurile daca sportivii au rezultate exceptionale si merita sa fie premiati.
    Pe de alta parte trebuie sa ne intrebam daca presedintele clubului nu baga mana in bani ca si Ridzi… Mie mi se par fondurile destul de mari … acum nu stiu de cat e nevoie cati sportivi are clubul etc…
    Fetei succes la Bucuresti.
    Daca oricum vroia sa urmeze o facultate acolo atunci se potriveste de minune.

    iulie 9, 2009 - 11:34 am Raspunde
  • Aurel

    Fondul de 700 de milioane este pentru toate sectile sportive de la club cum ar fi fotbalul cu cele mai mari fonduri, boxul, atletism, karate etc. Sahul a cheltuit cu aproximatie suma de 2600 Ron de la inceputul anului pana acuma. Iar in ceea ce priveste transferul la Bucuresti (sportiva si antrenorul) nu au cerut bani pentru transfer, ci doar conditii mai bune (de exemplu: mai multe turnee in tara precum si campionatul mondial din Antalya si pregatirea sportivei de catre cei mai buni antrenori platiti de CSM Bucuresti).

    iulie 17, 2009 - 4:52 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.