In memoriam Corneliu Bușu (29.04.1946 – 03.08.2015)

busu_corneliu Cel mai titrat şahist al judeţului Caraş-Severin a plecat dintre noi pe 3 august, la vârsta de 69 de ani,în urma unei scurte dar grele suferințe datorate unei boli incurabile. Corneliu Buşu a fost preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin, calitate în care şi-a adus un important aport la relansarea sportului minţii, atât la de seniori cât şi la nivelul copiilor şi juniorilor. De asemenea, Corneliu Buşu a fost căpitanul echipei Muncitorul Reșița, formație care a luptat și în Superliga Națională, şi care evoluează actualmente în Divizia A. În 1979 Corneliu Buşu s-a regăsit printre cei mai buni 12 șahiști ai României după ce, cu doi ani mai devreme, devenea maestru al sportului. Și, ca o încununare a carierei impresionante, în 2003 a obținut titlul de maestru internațional. Cei ce doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face la capela Cimitirului nr.7 Reșița până pe 5 August 2015 când va fi înhumat. Aici puteti citi despre activitatea șahistă a maestrului international Bușu Corneliu

ALTE POSTARI RELEVANTE

3 Comentarii

 • Ioan SIM

  Dumnezeu să-l odihnească.Condoleante familiei.

  august 5, 2015 - 8:06 am Raspunde
 • Mamaia2015

  Dumnezeu sa-l odihneasca , condoleante familiei.

  august 5, 2015 - 10:55 am Raspunde
 • Valeriu Grozav

  La inmormantarea de astazi, printre altii, a fost un grup numeros de sahisti si parinti ai copiilor sahisti. Au depus coroane din partea sahistilor: A.J.Sah Caras Severin, Clubul Sportiv Muncitorul Resita,grupul de copii mici, grupul de juniori de performanta, sahistii care frecventeaza sala de sah a pensionarilor din cartierul Govandari si cateva familii de sahisti.Copiii au dus coroane, la fel ca si majoritatea sahistilor. Secretarul A.J.Sah Caras Severin, Mihai Bolintis, s-a ocupat de echiparea a 10 sahisti cu tricouri negre avand inscriptionat cu alb textul “Vei fi mereu in sufletul nostru MAESTRE”, alaturi de un colt de tabla de sah cu un rege pe ea.
  A fost prezenta la inmormantare si Adela, fiica din Suedia a lui Busu,care i-a daruit MAESTRULUI,pe Marc,mult iubitul nepot al “Bunelului”.
  Cu adanca durere îi spunem fostului nostru prieten,ca nu il voi uita.
  Odihneasca-se in pace!

  august 5, 2015 - 7:42 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.