“Parisul este pregatit sa organizeze meciul pentru titlul mondial”

La cateva ore dupa scrisoarea deschisa a federatiei Norvegiene de Sah catre FIDE, a fost lansat un nou comunicat de presa si o scrisoare oficiala din partea primarului Parisului, in care se spune ca „Parisul este pregatit pentru organizarea meciului pentru titlul mondial dintre Viswanathan Anand si Magnus Carlsen. Oferta este mai mare decat cea oferita de Chennai: 2.65 milioane Euro fond de premiere si 800mii contributia catre FIDE, comparativ cu 2.55 milioane dolari cat a fost oferit ca fond de premiere de catre India.

Comunicat de presa

Parisul este pregatit sa organizeze meciul dintre Anand si Carlsen

Paris, 3 Mai 2013. Parisul este gata sa gazduiasca meciul pentrui titlul mondial dintre GM Viswanathan Anand, India, si GM Magnus Carlsen, Norvegia.

Intr-o scrisoare trimisa catre FIDE, primarul Parisului, domnul Bertrand Delanoë isi exprima sprijinul total pentru Federatia Franceza de Sah in intentia sa de a organiza meciul din luna noiembrie 2013.

Primarul Parisului afirma in scrisoarea catre FIDE ca „Municipalitatea saluta initiativa Federatiei Franceze de Sah” pentru organizarea meciului sintre Anand si Carlsen si „este fericit sa asigure sprijinul total Federatiei Franceze de sah pentru buna desfasurare a acestui proiect”

Oferta trimisa catre FIDE include 2.65 milioane euro fond de premiere si 800 mii euro contributia catre FIDE, conform regulamentelor FIDE. Se asigura un buget separat pentru popularizarea media.

 „Parisul este orasul in care FIDE s-a nascut si de atunci, sahul este parte a traditiei orasului. Capitala noastra doreste sa organizeze si sa asigure in cele mai bune conditii acest meci de Campion Mondial”, spune in incheierea scrisorii primarul  Delanoë.

FIDE a fost fondata la Paris in 1924. Un meci de campion Mondial la Paris ar fi un preludiu pentru aniversarea de 90 de ani.

Philippe Mouttou

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.