Meciul Spassky vs. Korchnoi

În meciul dintre cel de-al zecelea campion mondial Boris Spassky (Franţa) şi ” Eternul şalanger” Viktor Korchnoi (Elveţia),
“Viktor cel Cumplit” a câştigat primul joc.

Boris Spassky – care a castigat titlul de campion al lumii dupa un duel dramatic cu Tigran Petrosian, a cedat titlul,  la rândul său, marelui Bobby Fischer.

Viktor Korchnoi – cel mai in varsta mare maestru in activitate din lume. La 78 de ani, Viktor participă activ la diferite turnee de şah. Cu toate că nu a cucerit niciodata titlul mondial, Korchnoi a castigat peste şaizeci de concursuri internationale. El este un mare cunoscator de deschideri şi de poziţii de final.

Boris şi Viktor a jucat un total de 69 de partide oficiale. Korchnoi a castigat 22, Spassky 15 şi 32 s-au terminat la egalitate.

Acest meci a avut loc la iniţiativa preşedintelui FIDE, Kirsan Ilyumzhinov, care este şi preşedintele Republicii Calmîchia, si are un fond de premiere de 20.000 dolari.
Meciul are loc în sala de şedinţă a Guvernului Republicii Kazahstan, si cuprinde 8 partide desfasurate in perioada 17-27 decembrie 2009.
Pe 22 decembrie, cand este zi de odihnă, se va desfasura un turneu de blitz cu participarea veteranilor de şah din Calmîchia şi a 10 veterani din Moscova şi Sankt-Petersburg. Marele Maestru International Alexander Nikitin şi Igor Zaitsev vor comenta pentru public.

Sursa: http://www.europe-echecs.com/actualites/actualites-match-spassky-vs.-korchnoi-2070.html

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.