Kasparov a devenit newyorkez

Marele sahist (si forta politica) Garry Kasparov a platit 3,4 milioane $ pentru un apartament la ultimul etaj situat pe 205 West 76th Street, Manhattan, New York. Aceasta este stirea, iata mai jos si traducerea articolului de unde a fost preluata.

In 1985, la varsta de 22 ani, Garry Kasparov a fost cel mai tanar campion mondial de sah din istorie. Acum, aproape un sfert de secol mai tarziu, Kasparov s-a retras din sah, apucandu-se de politica in schimb, devenind un dusman declarat al lui Vladimir Putin si al Kremlinului. (El a declarat la un  moment dat despre guvernarea curenta a Rusiei “Sistemul nu este corupt- coruptia este sistemul.”), Genul sahist si dizidentul politic care, conform unui interviu acordat lui Macleans Canada “nu are viata” datorita alegerii sale de a intra in politica, a cumparat recent un apartament de 3,4 milioane pe West 76th Street.

Ziarul britanic Guardian a scirs in 2007 ca, Kasparov chelutie mii de dolari lunar pe bodyguarzi pentru a-l proteja pe el si pe familia sa. Dar personal nu mi-as face griji in privinta finantelor sale, deoarece se pare ca marele maestru are destui bani de cheltuit. In afara de recenta sa achizitie din Upper West Side, Kasparov are de asemenea apartamente in Paris, Moscova, Leningrad si New Jersey.

Kasparov, care a fost arestat in timpul unui protest in Moscova in 2007, a declarat revistei Playboy intr-un interviu, “Daca se va intampla ceva rau cu mine sau familia mea, nu cred ca exista vreo sansa pentru ei (Kremlinul) ca sa declare ca nu sunt vinovati. Pentru multi rusi, eu sunt un simbol al mandriei nationale. Am fost campionul mondial apartinand URSS chiar si pentru stanga, chiar si pentru nationalisti. Nu sunt Garry Kasparov, nascut jumatate armean si jumatate evreu, ci sunt campion mondial al URSS, omul care a fost in varful lumii sahului, mandria natiunii.”

Kasparov isi va putea in curand asuma un nou rol, ca mandria internationala a celor din Upper West Side.

(SURSA: Susan Polgar’s Blog, )

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.