Interviu cu Viswanathan Anand

In timpul memorialului Tal, Campionul mondial en titre, Viswanathan Anand a aacordat un interviu la radio Mayak. In continuare vaprezentam un scurt fragment din acest interviu.

anand_mt

Cum ati gasit memorialul Tal?

Viswanathan Anand: In general, componenta este impresionanta. Incredidibil de impresionanta. Sunt sigur ca acest turneu va ramane in istoria sahului, nu am mai vazut asa multi mari maestrii adunati la un loc. Ma astept la o lupta acerba la fiecare meci. Cred ca este cel mai puternic turneu al anului.

Ce credeti despre recentele ratari ale sportivilor apartinand scolii rusesti?

Viswanathan Anand: Nu, cred ca Rusia este inca intre cele mai mari puteri ale planetei, sunt sigur de asta. Este vorba despre posibilitatea de a invata sah nult mai usor si astfel este mai usor de a concura cu scoala ruseasca. Cred ca la ultimul Campionat Europen pe Echipe Rusia a fost pur si simplu ghinionista. Nu au putut castiga in ultima runda si astfel au obtinut doar medalia de argint. Sunt sigur ca tara dumneavoastra este una din cele mai bune, desi nu mai exista o dominatie a jucatorilor din Rusia.

250px-Viswanathan_Anand_08_14_2005

Ce ne puteti spune despre circuitul de Campionat mondial?

Pai, am jucat in multe sisteme, in meciurile disputate si in turnee si nu este usor sa imi fac o parere. Probabil este mai bine  sa se joace meciuri, desi, probabil, nu exista diferente fundamentale. Cred ca este foarte important ca lumea sahului sa fie insfarsit unita si sa existe un singur campion mondial. Este foarte important, deoarece nu aveam un singur raspuns la intrebarea cine este campionul mondial.Acest lucru este un obstacol in promovarea sportului si in gasirea sponsorilor si stanjenesc organizarea de turnee si alte evenimente. Asa incat, cel mai important lucru este ca lumea sahului sa ramana unita.

anand

Ce ne puteti spune despre includerea sahului in familia Olimpica?

Viswanathan Anand: Da, ar fi minunat, daca ar fi posibil, binenteles. Deoarece in multe tari sporturile olimpice primesc mai multi bani.dar in multe parti sahul nu este considerat sport si acest fapt este inca un obstacol in a fi pregatiti pentru familia Olimpica.

Sincer, nu cunosc stadiul discutiilor cu Comitetul Olimpic International, cred ca ar fi frumos daca sahul ar fi inclus in familia Olimpica.

Planuri de viitor?

Dupa mmorialul Tal voi juca in turneul de. blitz. Apoi voi merge in India. Apoi nu stiu, voi merge in vacanta. In orice caz, sa mergi acasa in tara natala este intotdeauna o placere, deja o vacanta pentru mine.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.