Sahul craiovean revigorat prin noi initiative de promovare si perfectionare

“Sahul pentru toti craiovenii”

Din 17 iunie până pe 9 septembrie, în fiecare zi de miercuri, de la ora 19.00, în Piaţa „Mihai Viteazul“ au loc partide de şah cu publicul sub sloganul „Şahul pentru toţi craiovenii“. Manifestarea este susţinută de Cercul de Şah „Tinerii maeştri“ al Casei de Cultură „Traian Demetrescu“. Fiecare trecător, iubitor al sportului minţii, se poate înscrie în concurs. Manifestarea se vrea o modalitate de provocare a tinerilor sportivi craioveni.

Sah_in_piata3

Sahul in piata „Mihai Viteazul“ va dura toata vacanta in ziua de miercuri

Mai mulţi copii din Şimnicu de sus şi Craiova s-au adunat miercuri seara, începând cu ora 19.00, în parcul din Piaţa „Mihai  Viteazul”, ca să se antreneze la şah.
Micuţii din cadrul Cercului de Şah „Tinerii Maeştri” au stat neclintiţi pe băncile din parc, deşi începuse să plouă. Ing. Costică Dobra, antrenorul cercului, ne-a povestit că scopul copiilor este să-i antreneze pe trecători la o partidă de şah. Cristian Robu, 8 ani, catalogat ca fiind jucătorul cu cele mai multe performanţe, ne-a spus că secretul unei partide reuşite este concentrarea şi că, printre cele mai importante piese de pe tabla de şah sunt regina şi regele.

Sah_in_piata2

Sa vedem cum se descurca si iubitorii de sah in fata celor mici...

Cristian este de altfel unul dintre cei mai apreciaţi elevi care de foarte puţine ori a fost învins la “jocul minţii”, după cum fac referire copii la jocul de care sunt pasionaţi. Alin Mihai Gavrilescu, în clasa a IV-a, este concurentul lui
Cristian. Ne dezvăluie câteva dintre metodele prin care îşi învinge adversarii.

sah_in_piata

Parca este mai frumos in aer liber, seara si nici nu este prea cald. Haideti oameni buni la sah!

“Pot da mat în trei mutări, prin matul ciobanului sau matul lui McDonald’s. Este foarte important să te uiţi la ameninţări”, ne explică băiatul.  Craiovenii  aflaţi aseară la plimbare prin parc s-au arătat încântaţi de astfel de iniţiative. “Decât să vezi toate relele din lume, precum bătăi în plină stradă sau injurii, e de preferat ca şcolarii să fie mobilizaţi în acţiuni care solicită multă atenţie”, ne-a declarat Ionela Crâşmă, 45 de ani, din Craiova.

(Scris de Gabriela Popescu pe www.adevarul.ro)

Pontul vacantei – Cerc de şah pentru copii la „Traian Demetrescu“

Mai bine de trei ore de sport al minţii îi aşteaptă pe cei mici, de la ora 16.30, la sediul Casei de Cultură de pe
strada Traian Demetrescu, numărul 31.

Cercul_sah_craiova

Cercul de sah condus de antrenorul Costica Dobra

Cercul de şah „Tinerii maeştri“ îi primeşte de astăzi pe întreaga durată a verii pe toţi copiii şi tinerii interesaţi să
descopere să înveţe ceva nou, nu doar pe aceia care sunt deja înscrişi de mai multă vreme. Până la ora 18.00, antrenorul Costică Dobra se ocupa de începători, iar până la 20.00, de avansaţi.

cercul_sah_craiova4

Cercul de sah “Tinerii Maestrii” impreuna cu mentorul lor, Costica Dobra

Copiii nu vor fi încărcaţi cu prea multă teorie, promite antrenorul, ci implicaţi în cât mai multe jocuri, pentru că sunt în vacanţă şi trebuie să se relaxeze.
Participarea la Cercul de şah de la casa de Cultură „Traian Demetrescu“ este gratuită.

Scris de Laura Pumnea pe www.adevarul.ro)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.