Instanta a decis in cazul procesului dintre ECU si Federatia Turca de sah

ecu2vs. turkish-chess-federation-logo

Articolul 1750

Instanţa judecătorească de la Lausanne a decis în favoarea Federaţiei Turce de Şah în cazul ECU şi Federaţia Turcă Şah cu privire la procedura de licitare privind organizarea de evenimente sahistice Europene, inclusiv Campionatul Individual European, Cupa Cluburilor Europene şi Campionatul European de Tineret.

Cea de-a doua şi ultima şedinţă de judecată în cazul dintre Federaţia Turcă de Sah împotriva ECU a avut loc la Lausanne / Elveţia, la 30 martie 2009. La 22 aprilie, Curtea a decis, după cum urmează:

1.Plangerea Federaţiei Turce de Şah a fost parţial recunoscuta.

2. Deciziile conducerii ECU, cu privire la Campionatul European Individual (bărbaţi şi femei) 2009, la Cupa Cluburilor Europene (bărbaţi şi femei) 2009 şi Campionatul European de Tineret 2009, au fost anulate.

3. Federaţia Turcă de Şah trebuie să plătească taxe de judecata in valoare de 3686 CHF, iar ECU suma de 3729 CHF.

4. ECU trebuie sa ramburseze Federaţiei Turce de Şah suma de 6843 CHF.
5. Toate celelalte cereri ale Federaţiei Turce de Şah (inclusiv suma de 50000 CHF) au fost respinse.

ECU va cere Curţii o declaraţie scrisă privind motivatiile. După aceea, va decide daca va face apel.

Preşedintele Federaţiei Turce Şah Ali Nihat Yazici a emis o scrisoare deschisă în legătură cu hotărârea Curţii. Scrisoarea este publicat pe site-ul Federaţiei Turce Şah.

Preşedintele Uniunii Europene de Şah Boris Kutin a declarat că “Decizia Curţii este şocanta pentru jucătorii de şah” şi a adăugat că “Interesul domnuluiYazici este numai de a isi face imagine”.  Conducerea ECU va emite o declaraţie oficială, dupa primirea tuturor documentelor oficiale de la Curtea de Justitie.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.