Istorie scrisa la varsta de 9 ani

parsvnath

GM Alexander Areshchenko a confirmat participarea la editia cu nr 7  a turneului Parsvnath International Open Chess Tournament in ultimul moment, devenind astfel cel mai bine clasat jucator din competiite cu elo 2673. In prima runda nu a avut probleme cu adversdarul sau. In runda 2, Areshchenko a fost surprins inca de la inceput de Anilkumar O T (2207) si a pierdut cu piesele albe.

Hetul Shah, in varsta de 9 ani, a creeat istorie in prima runda invingandu-l pe GM Nurlan Ibrayev din Kazakhstan. Parimarjan Negi fusese pana acum cel mai tanar jucator indian ce a reusit sa invinga un mare maerstru (GM Ivan Nemet ) in 2004, la Biel, la varsta de 11 ani.

hetul01Hetul Shah, noua stea a sahului Indian

“Nu am invins niciodata un mare maestru, deci este un moment de glorie pentru mine” a spus Hhah pentru presa locala. “Tot ce am facut a fost sa am incredere in jocul meu. Am avut un pion in plus la deschidere iar in jocul de mijloc am avut 2 pioni in plus. Tot ceea ce imi trebuia era sa joc sigur si am reusit sa castig”.

Intrebat daca va participa la Campionatul mondial sub 10 ani din Grecia de anul viitor, Shah a raspuns “Nu stiu. Daca voi gasi sponsori, cu siguranta voi merge.”

GM Abhijeet Gupta a fost castigatorul de anul trecut al turneului Anul acesta nu este prezent la competitie deoarece va participa la turneul Corus chess tournament in grupa C. GM Gupta este al treilea ca si rating dupa GM Wesley So si GM David Howell.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.